Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@13:39:37 GMT

10 شهر برتر دنیا برای زندگی زیر سایه کرونا

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۳۷۵۵۹

10 شهر برتر دنیا برای زندگی زیر سایه کرونا

تعداد قابل توجهی از شهرهای ۳ کشور نیوزیلند، ژاپن و استرالیا که بهترین عملکرد را طی یک سال گذشته در کنترل همه‌گیری داشتند، در بین ۱۰ شهر برتر جهان قرار گرفته‌اند.

به گزارش برنا؛ عجیب نیست که کرونا، بیماری که بیش از یک سال است جهان را متحول کرده، رتبه‌بندی شهرها از نظر کیفیت زندگی را هم تغییر بدهد.

براساس فهرستی که اخیرا منتشر شده، تعداد قابل توجهی از شهرهای ۳ کشور نیوزیلند، ژاپن و استرالیا که بهترین عملکرد را طی یک سال گذشته در کنترل همه‌گیری داشتند، در بین ۱۰ شهر برتر جهان قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، شهرهای اروپایی که کارنامه خوبی در مدیریت کرونا نداشتند، شاهد سقوط جایگاه خود در این رده‌بندی بودند.

در این بررسی که از سوی واحد اطلاعات اکونومیست - یکی از مراکز زیرمجموعه نشریه اکونومیست- در ۱۴۰ شهر جهان انجام شده، اوکلند برای نخستین‌بار در رده نخست فهرست بهترین شهرهای جهان برای زندگی قرار گرفته است؛ جایگاهی که سال‌ها در اختیار وین بود. پایتخت اتریش حالا در رتبه ۱۲ قرار گرفته، یعنی همان رتبه‌ای که اوکلند در سال ۲۰۱۹ داشت.

ولینگتون، پایتخت نیوزیلند نیز ارتقای چشمگیری داشته و از رتبه ۲۵ در سال ۲۰۱۹ به رتبه ۴ در سال ۲۰۲۱ رسیده است. آخرین رتبه‌بندی که اکونومیست اعلام کرد مربوط به ۲ سال پیش بود و سال ۲۰۲۰ این ارزیابی به‌دلیل شیوع کرونا انجام نشد.

شاخص‌های بررسی شده

اکونومیست معمولا شرایط زندگی در ۱۴۰ شهر جهان را براساس ۳۰ عامل مختلف که در ۵دسته‌بندی کلی: فرهنگ و محیط‌زیست، ثبات، نظام سلامت، آموزش و زیرساخت قرار می‌گیرند، می‌سنجد. در بررسی امسال، واکنش شهرها به همه‌گیری کرونا به‌عنوان یکی از شاخص‌های سلامت درنظر گرفته شده است. در حقیقت همین موضوع باعث شده که جایگاه خیلی از شهرهای اروپایی به‌دنبال فشار بالا روی مراکز درمانی و همچنین قرنطینه‌های طولانی مدت، در این رتبه‌بندی سقوط کند.

در بین شهرهای این قاره، پراگ، لندن، فرانکفورت و وین به‌ترتیب بیشترین افت را داشته‌اند که علت اصلی آن ضعف خدمات درمانی در موج دوم کرونا و محدودیت فعالیت‌های فرهنگی و زیست‌محیطی به‌دنبال اعمال قرنطینه‌های سختگیرانه بوده است. در مقابل، برخی شهرهای آمریکا مانند هوستون و هونولولو به‌دلیل عملکرد بهتری که در مدیریت کرونا داشتند، توانستند جایگاه خود را ارتقا بدهند. در این بین، ۸ شهر از ۱۰ شهر برتر جهان متعلق به کشورهای نیوزیلند، ژاپن و استرالیا هستند. این کشورها به سرعت توانستند همه‌گیری را کنترل کنند و با اعمال کمترین قرنطینه و محدودیت، آمار مبتلایان و فوتی‌های خود را در پایین‌ترین سطح نگه دارند. با این حال، گزارش اکونومیست حاکی است که کیفیت زندگی در بیشتر شهرها به‌ویژه در اروپا نسبت به زمان قبل از همه‌گیری، افت چشمگیری پیدا کرده است.

وضعیت نیوزیلند

مدیریت موفق نیوزیلند در کنترل کرونا و قرنطینه به موقع و بستن مرزها موجب شد شهروندان این کشور در طول یک سال گذشته شرایط زندگی قابل‌قبولی را تجربه کنند. واحد اطلاعات اکونومیست در این‌باره نوشت: «قرنطینه کوتاه‌مدت موجب شد که مردم در مناطقی مانند اوکلند و ولینگتون به سرعت به زندگی عادی برگردند». کارنامه نیوزیلند در آمار ابتلا و مرگ‌ومیر کرونا نیز درخشان بوده است. تنها ۲۶ نفر از زمان آغاز همه‌گیری تاکنون در این کشور فوت کرده‌اند. در این مدت بیش از ۲۶۰۰ نفر نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند. طی ماه‌های گذشته در خیلی از روزها حتی یک مورد مبتلا هم در نیوزیلند شناسایی نشده است.

اما قرار گرفتن شهرهای اوکلند و ولینگتون در بین ۱۰ شهر برتر جهان با واکنش چندان مثبتی در بین مردم نیوزیلند روبه‌رو نشد. با وجود نقاط قوت فراوان، این دو شهر با چالش‌های جدی دست به گریبان هستند. اوکلند و ولینگتون در بین گران‌ترین شهرهای جهان از نظر قیمت مسکن قرار دارند. متوسط قیمت خانه در این دو شهر ۱.۱ میلیون دلار است. اوکلند در بین شهرهای نیوزیلند بدترین وضعیت ترافیک را دارد و حتی از این نظر رتبه دوم را در قاره اقیانوسیه به‌خود اختصاص داده است.

هر دو شهر با مشکل ضعف زیرساخت‌های حمل ونقل عمومی و خطوط ویژه دوچرخه‌سواری روبه‌رو هستند. سرما و رطوبت ازجمله مشکلات خانه‌های ولینگتون است، تا جایی که بیش از یک سوم آنها در زمستان قابل سکونت نیستند. در فضای مجازی نیز کاربران به این موضوع واکنش نشان دادند. یکی از خبرنگاران در توییتر نوشت: «رتبه ولینگتون نباید اینقدر بالا باشد. فکر می‌کنم تنها مزیت این شهر شیوع نداشتن کرونا است. در واقع، زندگی کردن در اینجا بهتر از مردن در یک شهر دیگر است».

تغییر جایگاه شهرها

آخرین بار که اوکلند در بین ۱۰ شهر برتر جهان قرار گرفت، سال ۲۰۱۷ بود که رتبه ۸ را داشت. امسال ژنو در این جایگاه قرار دارد. اوزاکا نیز نسبت به ۲ سال پیش ۲ پله صعود داشته است. آدلاید که قبلا رتبه دهم را داشت، حالا ملبورن را که در سال‌های گذشته رتبه دوم را به‌خود اختصاص داده بود و امسال به جایگاه نهم قانع شده، پشت سر گذاشته و به رتبه سوم صعود کرده است.

برعکس تغییراتی که در بالای جدول دیده می‌شود، جایگاه شهرهایی که معمولا در رتبه‌های پایین قرار داشتند، تغییر چندانی نداشته است. برای مثال، دمشق سال‌هاست که در انتهای این فهرست قرار دارد. لاگوس نیز همچنان رتبه ۱۳۹ را در بین ۱۴۰ شهر جهان حفظ کرده است. بیشتر شهرهایی که بدترین وضعیت را از نظر استانداردهای زندگی دارند، مدت‌های طولانی است که درگیر جنگ هستند و همین موضوع به زیرساخت‌ها و نظام درمان آنها آسیب جدی زده است.

بهترین شهرهای جهان برای زندگی

۱- اوکلند - نیوزیلند

۲- اوزاکا - ژاپن

۳- آدلاید - استرالیا

۴- ولینگتون - نیوزیلند

۵- توکیو - ژاپن

۶- پرث - استرالیا

۷- زوریخ - سوئیس

۸- ژنو - سوئیس

۹- ملبورن - استرالیا

۱۰- بریزبین - استرالیا

بی‌کیفیت‌ترین شهرهای جهان برای زندگی (رتبه ۱۴۰ تا ۱۳۱)

۱- دمشق - سوریه

۲- لاگوس - نیجریه

۳- پورت مورسبی - پاپوآ گینه نو

۴- داکا - بنگلادش

۵- الجزیره - الجزایر

۶- طرابلس - لیبی

۷- کراچی - پاکستان

۸- هراره - زیمبابوه

۹- دوالا - کامرون

۱۰- کاراکاس - ونزوئلا

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهان ژاپن اتریش پایتخت سلامت مراکز درمانی قیمت مسکن دلار ترافیک اقیانوسیه سرما مشکلات زمستان فضای مجازی جدول جنگ درمان جهان شهرهای جهان برای زندگی همه گیری یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش: تیم مسعود به سه امتیازی رتبه تک رقمی رسید

به گزارش "ورزش سه"، مسعود شجاعی سرمربی موفق هوادار در کنار شاگردان باتجربه و آماده و همچنین بازیکنان جوان و با انگیزه اش، در پایان چهاردهمین نمایش رسمی مشترک شان و در ادامه رعایت فلسفه فوتبال زیبا و نمایش فوتبال تماشاگر پسند، آمار بیست و سه گل زده و هجده گل خورده را و میانگین حدودی رد و بدل شدن سه گل در هر بازی شان را به ثبت رسانده اند.

بنفش پوشان متحول شده فوتبال ایران در چهار جدال از چهارده مصاف گذشته خود و تحت هدایت فنی مسعود شجاعی، چهار پیروزی را روی برخی اشتباهات داوری، بدشانسی‌ها و بی دقتی‌ها با چهار تساوی عوض کرده‌اند و البته کماکان روند شکست ناپذیری خود را ادامه می دهند و در کنار استقلال، پرسپولیس و مس چهار تیمی به شمار می روند که در پنج دیدار اخیرشان در لیگ برتر شکستی را تجربه نکرده اند؛ به طوری که آخرین باخت هواداری ها چهل و هشت روز پیش در برابر صدرنشین لیگ برتر و علی رغم ارائه نمایش فنی یک طرفه و نود منهای یک دقیقه ای بوده است و آنها با گل دقیقه یک استقلال شکست خوردند.

هواداری ها در چهارده دیدار گذشته خود که سکان هدایت فنی شان در دست مسعود شجاعی قرار گرفته است به اذعان کارشناسان و علاقه مندان، نمایش تاکتیکی و هجومی فوق العاده ای را بروز داده و نتایج امیدوار کننده ای را نیز به دست آورده اند و با ثبت شش پیروزی، شش تساوی و دو شکست بداقبالانه که برابر استقلال و تراکتور به عنوان مدعیان جدی کسب قهرمانی و سهمیه آسیایی متحمل شده اند، در پایان بیست و پنجمین هفته ماراتن فرسایشی خلیج فارس در فاصله سه امتیازی رتبه تک رقمی جدول رده بندی قرار گرفته اند.

اما مسعود شجاعی که تنها سرمربی تاریخ هوادار می‌باشد که فرصت فعالیت کامل از پیش فصل تا پایان فصل را نداشته و برای جبران امتیازات متعدد از دست رفته پیش از آمدنش، می‌کوشد در کنار شاگردان خود بهترین نتیجه بنفش ها از بدو تاسیس را به دست بیاورد و برای تحقق چنین رویایی نیز به لحاظ امتیازی کسب هفت امتیاز دیگر از پنج دیدار پیش روی شان در لیگ برتر و صعود دو پله ای در جدول نهایی لیگ برتر تاریخ سازشان خواهد کرد.

در کنار لیگ برتر اما بنفش ها در جام حذفی نیز در موقعیت مناسبی قرار دارند و پس از حذف سرخابی ها و خودرو سازان، به عنوان تنها نماینده پایتخت در مرحله یک چهارم نهایی به شمار می‌روند و شانس آن را دارند که با برتری خارج از خانه برابر گل گهر و شکست برنده دیدار سپاهان و ملوان در تهران، برای نخستین بار در تاریخ پنج ساله شان حضور در فینال رقابت های جام حذفی را نیز تجربه کنند که البته کار بسیار سختی است و هواداری‌ها باید شگفتی‌ساز بشوند.

البته که میانگین امتیازی کسب شده هوادار مدل مسعود شجاعی و بر فرض تشبیه، ثبت بیست و چهار امتیاز از چهارده دیدار و رسیدن به معدل بیش از یک و هفت دهم امتیاز از هر بازی نشان می دهد که شاید اگر از پیش فصل سکان هدایت فنی بنفش ها در دست کاپیتان، لژیونر و ملی پوش پیشین فوتبال ایران قرار گرفته بود، بنفش‌ها با ثبت چنین معدل مناسبی حالا و پنج هفته مانده تا پایان رقابت ها نه برای ثبت عنوان تک رقمی که با چهل و دو امتیاز، بالاتر از تراکتور و پایین تر از استقلال، پرسپولیس و سپاهان در رده چهارمی قرار داشتند و برای کسب سهیمه آسیایی می‌جنگیدند!

هواداری ها که حالا عملکرد متفاوت تر، قابل اعتناتر و جذاب تری را در فوتبال ایران به نمایش می گذارند اما رکورد جالب توجه دیگری را نیز به دست آورده اند.

بنفش پوشان پایتخت پس از روی کار آمدن سرمربی جدید و شناخته شده شان در یک سوم و به عبارت دقیق تر در چهار هفته از دوازده هفته مذکور، دیدارهای شان پر گل ترین مصاف هفته بوده است و جالب تر آن که در هشت هفته دیگر نیز، یک مرتبه دومین دیدار پر گل هفته و چهار مرتبه سومین دیدار پر گل هفته را به خود اختصاص داده اند و از حیث تعداد گل زده نیز، ششمین تیم هجومی لیگ برتر به شمار می روند.

معرفی مسعود شجاعی به عنوان سرمربی جدید هوادار در آن مقطع دشوار و حساسیت برانگیز، حالا نگاه ها را بیش از پیش به حسن انتخاب و اعتماد محمدجواد رحیمی مدیرعامل باشگاه هوادار و همکارانش به مرد جنتلمن فوتبال ایران معطوف نموده است، چراکه بنفش ها که علی رغم صرف کم ترین بودجه در میان شانزده باشگاه لیگ برتری، در نقل و انتقالات تابستانی اما عملکرد موفقیت آمیز و منحصر به فردی را پشت سر گذاشته بودند، در کمال تعجب و پس از شکست خانگی و پنج بر صفر در سیزدهمین هفته رقابت ها برابر سپاهان به عنوان گزینه سقوط برشمرده می‌شدند و همچنین دو بازیکن تاثیرگذار خود را نیز در نقل و انتقالات زمستانی به باشگاه های صنعتی منتقل کردند و در رقابت از هر حیث نابرابر با دیگر رقبای شان، اکنون و با بازگشت مجدد اعتماد به نفس و انگیزه های تیمی و فردی، دوباره و امیدوارانه در مسیر تلاش بابت کسب جایگاه ارزشمند تک رقمی در جدول رده بندی لیگ و صعود به فینال رقابت های حذفی قرار گرفته‌اند.

دیگر خبرها

  • «غزه» مسئله اول جهان است
  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!
  • گزارش: تیم مسعود به سه امتیازی رتبه تک رقمی رسید
  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی
  • ۱۷۶ رتبه برتر آموزشی در رامسر کسب شد
  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز
  • رسانه، سلاح اصلی در جنگ فرهنگ‌ها، ایدئولوژی‌ها و جهان‌بینی‌هاست
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • معلم گناوه ای رتبه برتر جشنواره ایده های نو را کسب کرد